Therese Svanström föreslås som ny TCO-ordförande

Styrelsen för TCO föreslår Therese Svanström som ny ordförande efter Eva Nordmark, som utsågs till arbetsmarknadsminister under hösten. TCO kommer att hålla en extrakongress den 9 december då beslut om ny ordförande ska fattas.

Therese Svanström

Foto: Camilla Svensk

Therese Svanström är idag kanslichef på Unionen. Tidigare har hon varit statssekreterare på Socialdepartementet och kanslichef på Vision.

TCO är centralorganisation för tjänstemanna-facken och har 13 medlemmar, däribland Teaterförbundet för scen och film. Förbundsordförande Simon Norrthon sitter i TCO:s styrelse, som haft uppdraget att bereda valet.

– Therese Svanström har lång erfarenhet och stark förankring i den fackliga världen. Vi står inför många fackliga utmaningar och är glada att kunna föreslå en så kompetent person till ny ordförande, säger Simon Norrthon, förbundsordförande i Teaterförbundet för scen och film.