Skådespelare/musikalartister High Chaparall

Som showartist hos oss ser du till att våra besökare får en upplevelse av Vilda Västern som de sent ska glömma. Vi söker talanger inom såväl show och skådespeleri. Alla artister rekryteras genom auditions.
Sista ansökningsdag är 31 januari 2020.

High Chaparral är en nöjespark olik alla andra. Ett besök här är en upplevelse för alla sinnen, som du sent kommer att glömma. När du stiger in genom portarna till vår värld, lämnar du verkligheten (som du känner till den) för en stund.

Vi profilerar oss som en teatertemapark med vilda västerntema för barnfamiljer. Som skådespelare hos oss jobbar man dels med show/föreställning och även stor del improvisationsteater.

Vi söker skådespelare till följande sommaren 2020:

Show Lucky Luke

Lucky Luke, bröderna Dalton (Joe, William, Jack och Averell) samt mamma Dalton.

Till Lucky Luke-ensemblen söks skådespelare med öppna ögon och öron, som är snabba till att improvisera och som är vana vid fysisk teater. Det är meriterande med musikalisk talang, musikinstrument och komisk tajming.

Vi behöver veta din längd, eftersom bröderna Dalton är olika långa.

Show Wild West Stuntshow

Skådespelare och stuntmän/kvinnor.

Till vår stuntshow söker vi män och kvinnor i olika åldrar. God improvisationsförmåga efterfrågas då karaktären spelas hela dagen, även ute i parken mellan showerna.

Stuntmän/kvinnor och skådespelare som kan rida:

Ridkunskaper och fightkunskaper efterfrågas. Att kunna sälja en fight ur ett historiskt perspektiv. Fallteknik av olika slag, att kunna falla från 6-8 m med säkerhetsmarginal. Kunna ta träff på ett bra och spektakulärt sätt i en klassisk vilda västern-shootout.

Show Nybyggarkaraktärer

Nybyggare och nybyggarfru

Detta är karaktärer i parken som bygger på en nybyggare och hans fru som emigrerat till Vilda västern för att bosätta sig här. Varje dag bygger de upp ett hus tillsammans med barnen som besöker parken. Nybyggaren är även en klurig affärsman som gör diverse affärer varje dag.

De vi söker för dessa roller är en glad och klurig man som vågar ta för sig och har ett rejält munläder och kan locka folk att delta i husbygge och andra upptåg. Nybyggarfrun är en kvinna med skinn på näsan som på ett handlingskraftigt sätt kan styra och ställa över sin nybyggarman. För båda karaktärerna krävs god improvisationsförmåga.

Show Zorro

Zorro, Soldater och Carmencita

Vi söker fysiska skådespelare med fäktkunskaper, stuntegenskaper som inte är rädda för höjder. God improvisationsförmåga efterfrågas då du förväntas interagera med parkens besökare stora delar av dagen.

Snea huset

Här söker vi män och kvinnor med mycket god improvisationsförmåga då man är sin karaktär hela dagen.

I Snea huset sker ett skådespel där man går genom flera rum och på olika sätt förvirrar besökarna genom smarta illusioner.

Annie Oakley och Billy the kid

Som Annie Oakley och Billy the Kid är du din karaktär hela dagen och interagerar med våra gäster. Barnen tas med på diverse upptåg i parkens olika miljöer.

Annie Oakley är en av vilda västerns bästa prickskyttar och visar detta i utmaning mot framför allt Billy the Kid.
Billy är en av vilda västerns mest ökända laglösa och tar gärna med barnen på diverse busstreck. Hela tiden lurar Annie Oakley på Billy the Kid och ställer allt tillrätta.

Annie, Spelbar ålder ca 25-30+

Goda färdigheter i sång och stämsång: Mezzosopran ( safe a- e2 ) Kunna snabbt ta och uppfatta danskoreografi.

Avancerade kunskaper i bullwip och eldpiska. Med träffsäkerhet på mindre än 10 cm klara target med full säkerhet. Kunna arbeta med dubbla piskor som overheadcraks och dubbla figure eights i olika koreografier. Erfarenhet av att med mkt god säkerhet, behärska eldpiska, poi, och fans.

Erfarenhet av lassotrick och viss erfarenhet av svartkrutsskytte är meriterande.

Billy, Spelbar ålder ca 25-30+

Goda färdigheter i sång och stämsång; Baryton /tenor (minsta säkra register är ett säkert A – a1). Kunna snabbt ta och uppfatta koreografi. Mycket goda kunskaper i att traktera minst ett eller flera instrument som t.ex. gitarr, banjo, piano, dragspel, munspel, ståbas, och eller fiol (country style).

Revolverspinning och lassotrick (Kan tränas upp rep-period men finns som anställningskrav)

Hästvana och viss erfarenhet av svartkrutsskytte är meriterande. (viss träning ges i revolverspinning)

Show Indian Show

På High Chaparrals Indianö visar vi upp den traditionella ursprungsbefolkningen från Nordamerika.

Detta görs genom en scenshow som innehåller olika sång- och dansnummer. Utanför showen är man värd för olika aktiviteter på ön, alltifrån bågskytte, yxkastning, tillverkning av traditionellt hantverk till ansiktsmålning och mycket mer.

Vi söker dig som har kunskaper inom traditionell indiandans, sång och kultur.

Har du påbrå från amerikanska urinvånare är det ett plus.

Musikalartister

Vi söker glada och utåtriktade tjejer och killar som är redo att ge det där lilla extra för besökaren. De ska vara beredda att leverera en cancandans eller ett sångnummer när som helst under dagen. De personer vi anställer till dessa tjänster kommer att leda cancanskola, framföra musikaliska happenings i parken, improvisationsteater och även fungera som statister i någon av våra shower.

Spelbar ålder 20-30+

Mycket goda färdigheter i såväl solo som stämsång i Country and Western stil. Röstläge mezzo (minimum obehindrat a-e2) med såväl bra huvudklang som stark belting, Skall behärska för Country and western sk, ”breaks”, ”skarv” eller ”knäcks” samma teknik som när man joddlar. Goda kunskaper i dans och att snabbt ta upp koreografi t.ex. Can-can samt förmåga att till för barn och vuxna, hålla ”Can-Can skola”

Kunna traktera minst ett instrument mycket bra som t.ex. gitarr, piano, dragspel, munspel, banjo, ståbas, fiol (country style) mm

Piska, lasso och hästvana är meriterande. (Viss utbildning i lasso och piska kan ges)

Läs mer och ansök på High Chaparalls hemsida.

 

Information

Tillgänglig till: 2020-01-31

Anmälan