Webbkurs i röstteknik, speakertext och dubbning med Jan Cruseman

Datum: 02 nov - 04 dec 2020

Ort: Online/Göteborg

Kursbeskrivning
Den här kursen är en fördjupning och är för dig som tidigare har gått någon av Jan Crusemans kurser eller arbetat en del med röstteknik. Målet med kursen är att du får analysera dina möjligheter att arbeta vidare med din röst. Att kunna gå djupare och finna dina egna utvecklingsmöjligheter. Du får testa nya former där rösten har en bärande funktion och där din röst tillsammans med tekniken kan användas på olika sätt. I kursen ingår uppläsning/storytelling och monologer men även bild- och ljudbakgrunder såsom speakertext och dubbning av animerad film.

Du kommer få undersöka hur du i textanalysen kommer längre i ditt förberedelse- och förarbete för att på egen hand tränga djupare in i tankar och situationer, bland annat bearbetningsmoment där en längre text komprimeras till hanterbart och effektivt underlag.

Upplägg
Kursen är till största delen online. Du kommer få en länk till allt kursmaterial bestående av både filmer, texter och övningar. Kursledaren och deltagarna ses över zoom vid nio tillfällen samt två dagar fysiskt med dubbningsövningar i Göteborg. I kursen ingår liveframträdanden med enkel teknik där fokus läggs på varje kursdeltagares framträdande. Kursledaren och deltagarna analyserar tillsammans känsla och upplevelse efter varje övning.

Kursen arrangeras av Kulturakademin i samarbete med Teateralliansen.

Läs mer och anmäl dig senast den 28 oktober på Kulturakademins hemsida.