Skådespeleri i tv-serier

Datum: 30 mar - 03 apr 2020

Ort: Göteborg

Den här kursen syftar till att finslipa ditt skådespeleri för de krav som tv-serier ställer, korta scener och många avsnitt. Målet är att du efter kursens slut kan driva din gestaltning i varje enskild scen och samtidigt vara trogen din karaktärs resa genom säsongens alla avsnitt.
Kursen ger dig också verktyg och tips om hur du kan förhålla dig när du har en biroll i en tv-serie. Hur gör du ett riktigt bra jobb när du har en eller ett par inspelningsdagar med skådespelare och team som kanske redan arbetat tillsammans i månader?

Under fem dagar arbetar vi med scener i olika genrer, där varje deltagare får 2-3 scener ur en tv-serie att dyka ner i. Arbetet har grunden i Stanislavskij, hjärtat i Chubbuck-tekniken (The Power of the Actor av Ivana Chubbuck) och influeras av andra skådespelartekniker så som Uta Hagen- och Meisnertekniken, Michael Chechkov samt Method Acting.

Den röda tråden utgörs av etableringen av ett rollarbete på en djupt personlig nivå. Arbetet är såväl analytiskt, som emotionellt, fysiskt och intuitivt. Vi går igenom tekniker för att ta fram och visa starka känslor som till exempel rädsla, sorg och förälskelse samt en metod för att gestalta förälder, barn, syskon eller barndomskamrater. Kursen går också igenom förberedelser inför inspelningsögonblicket och ger en mycket konkret metod att arbeta efter.

Arrangeras av Teateralliansen och Kulturakademin.

Läs mer och ansök senast 5 mars på Kulturakademins hemsida.