Lär dig filma dans

Datum: 02 - 04 nov 2020

Tid: 13.00 - 17.00

Ort: Online

Det här är en kurs för dig som vill lära dig filma dans på bästa sätt och använda denna kunskap till att skapa en skräddarsydd film som visar det bästa hos dig som dansare.

Gör en Selftape och använd film för att presentera dig som dansare. På kursen går vi igenom allt från dramaturgi, hur du spelar in, hur du klipper och redigerar samt hur du distribuerar din film. Efter avslutad kurs kommer du ha de verktyg som krävs för att göra en professionell inspelning av dans.

KURSINNEHÅLL

Intro – Dans och rörelse på film. Vi tittar på en rad korta dansfilmer, analyserar och lära oss vad som fungerar och vad vi bör undvika.

Grunderna i att filma – Vi lär oss arbeta med de verktyg vi har till hands (smartphone, systemkamera, videokamera) för att få ut bästa tänkbara kvalité

Ljussättning och ljud – vi går igenom hur du skall tänka kring ljussättning och ljudupptagning för att din film skall upplevas professionell.

Dramaturgi och struktur – Vi lär oss hur du bygger upp en film med avseende på struktur, längd, klipp, vinklar, kamerans position och rörelse, musik, tal, etc.

Klippning – Vi visar enkla redigeringsprogram där du själv kan klippa och utveckla dina filmer på egen hand.

Övningar – Tillsammans skapar vi filmer med oss själva i huvudrollen. Vi arbetar i mindre team och hjälper varandra skapa en film.

Kursen arrangeras av Dansalliansen och kommer att genomföras digitalt via zoom.

Läs mer och anmäl dig senast 28 oktober på Dansalliansens hemsida.