Audition – Dansare sökes till Riksteaterns föreställning XOXO

Datum: 05 mar 2021

Ort: Stockholm

Riksteatern Barn & Unga söker 3 dansare och 1 dansare/musiker till dansverket XOXO av Sebastian Matthias

– En produktion från explore dance i samarbete mellan Riksteatern, tanzhaus nrw och Sebastian Matthias.

Riksteatern Barn & Unga producerar scenkonst för den unga publiken, engagerar unga i projekt och leder utvecklings/fördjupnings arbete när det gäller scenkonst för, med och av unga.

Genom scenkonst vill Barn & Unga förmedla berättelser och bilder som gestaltar barn och ungas komplexa vardag och som tar spjärn mot de enkla förklaringarna. Vi arbetar med scenkonstnärer och aktörer som sätter en stor vikt vid publiken och det konstnärliga tilltalet. Vi söker nutida uttryck som engagerar den unga publiken, och vi har processer som involverar unga i det konstnärliga skapandet.

Om produktionen
XOXO är Sebastian Matthias dansverk som riktar sig till ungdomar i årskurs 8-9 och årskurs 1 i gymnasiet. Den handlar om intimitet, närhet, samtycke och öppenhet. Genom dans och text undersöker verket frågor om vad det innebär att uppleva den egna kroppen? Vad betyder det att vara nära någon annans kropp? Hur nära dig får jag vara? Hur nära mig vill jag att du ska vara? Originaluppsättningen är på tyska men för Riksteaterns publik blir det en svenskspråkig ensemble.

Totalt fyra personer på scenen uppträder, varav en dansare/musiker.  Text: Mila Pavicevic  Musik: Hang Linton Scenografi & kostym: Johanna Mårtensson

På turné i gymnastiksalar runtom i landet under höst 2021 och januari 2022, med möjlighet till eventuell förlängning.

Vi söker
Vi söker fyra dansare som har:

  • kvalificerad yrkesutbildning för dansare
  • erfarenhet av att jobba i professionella scenproduktioner
  • en stark samtida dansteknik och är kreativ i att utveckla och föreslå rörelsematerial
  • ett intresse av att arbeta med textmaterial i process och att hämta ur egna erfarenheter
  • ett starkt intresse av att jobba med målgruppen barn och unga
  • egna erfarenheter som anknyter till tematiken och som underlättar hur du relaterar till texten/materialet
  • vi söker en dansare som även behärskar ett instrument, tex slagverk eller annat är möjligt
  • B – körkort är en merit

Audition kommer att äga rum lördag 20 och söndag 21 mars på Riksteatern i Hallunda, Stockholm. Audition endast genom inbjudan.

Ansökan
Sista ansökningsdatum är 5/3 2021. Besked om kallelse till audition sker under v 6 – 10. Vi gör ett första urval utifrån de ansökningar som kommer in och kallar därefter till audition. Ansökningar tas endast emot via Varbi.

Vi vill att du i din ansökan bifogar CV, personligt brev på engelska med foto samt bifoga länk till en rörelse-video på ca 3-5 minuter, med improvisation och samtida koreografi. Vi är intresserade av rörelsekvalitet och teknik.

Läs mer och ansök här! Sök senast 5 mars.

Vi behandlar ansökningar löpande.

Eftersom antalet deltagare på audition är begränsat på grund av pandemin ber vi dig att söka endast om du är tillgänglig heltid för repetitioner och turné under perioden 27/11 2021 –  31/1 2022, med möjlighet till förlängning.

Välkommen med din ansökan!
För frågor kontakta producent : jenny.engstrom@riksteatern.se