Årsmöte för Artistavdelningen

Datum: 10 jun 2020

Tid: 18.00 -

Ort: Online

Kallelse till Årsmöte 2020 för avdelning 101, Artistavdelningen inom Teaterförbundet för scen och film

På grund av corona-utbrottet ställde vi in årsmötet i mars i år. Vi flyttar mötet till onsdag 10 juni kl. 18.00 och nu tänker vi göra detta via Zoom, alltså att var och en är uppkopplad via internet. Ett digitalt årsmöte! Hoppas att ni kan vara med!

I kallelsen som vi har skickat ut via e-post finns information för hur du anmäler dig till mötet. OSA senast den 2 juni.

Kära medlemmar

Vi har tillsammans en avdelning, som inom sig rymmer många varierande yrken; cirkusartister av många olika slag, sjukhusclowner och andra clowner, illusionister, komiker, teatermusiker, populärmusikartister, vissångare med flera.

Det är svårt att hålla ihop gruppen av artister och hitta gemensamma nämnare, när alla arbetar på så många olika typer av arenor. Men gemensamt är att många av oss är egna företagare och att vi ofta arbetar på avtalslösa områden.

Något vi har arbetat mycket med är bilden av clownen i media och film. Genom bland annat ett seminarium på Scenkonstbiennalen i Norrköping. En annan viktig fråga är moms för vissa typer av cirkusartisters framträdanden.

Därför kallar vi er alla till ett årsmöte för att fördjupa oss i alla dessa tankar. Vi ser fram emot att möta många nya ansikten och höra nya idéer i samtal om framtiden.

Varmt välkomna önskar Anne-Marie Möller, ledamot i styrelsen och Pierre Ström, ordförande