Pixel – Skånes filmfestival 2019

Datum: 27 apr 2019

Ort: Ystad

Plats: Ystad Studios
Elis Nilssons väg 12

PIXEL är tillbaka i Ystad och i år går festivalen samman med Ystad Studios Visitor Center som öppnade 2018. Det innebär att hela den stora byggnaden på Regementet öppnas upp för besökarna. De två stora inspelningsstudiorna byggs om till visningsrum och det laddas med aktiviteter för stora och små inne i besökscentret vid sidan av den permanenta utställningen med fantastisk återställd scenografi från produktionerna. Ett perfekt tillfälle att besöka det skånska filmnavet helt enkelt!

På alla håll talas det om miljö och hållbarhet, så även i filmbranschen. Det är vi väldigt glada för och väljer därför att låta det hållbara tänket rama in årets festival. Grönt för såväl tanken som för magen ska det bli.

Till PIXEL anmäls årligen över 100 filmer – från barns första animationer till mer erfarna filmares senaste kortfilmer, och 2019 blev ett rekordår. Fina priser står på spel i samtliga kategorier och utses av professionella jurygrupper. Pixel är även den regionala uttagningsfestivalen till Novemberfestivalen i Trollhättan. Pixel har kommit att bli en härlig årlig tillställning och mötesplats för filmskapare från alla led, och representanter från filmbranschen.

Läs mer om festivalen på Pixel – Skånes filmfestival 2019.

Arrangörer är Film i Skåne och Ystad Studios.