Intimacy Acting and Directing on Set – föreläsning med Ita O’Brien (UK)

Datum: 19 maj 2019

Tid: 13.00 - 16.00

Ort: Stockholm

Plats: Bio Mauritz, Filmhuset Borgvägen 5

Det finns i Sverige idag ingen etablerad, gemensam praxis för inspelning av scener med intimitet, nakenhet och sex. Bristen på samsyn och tydlighet gagnar ingen av de yrkesgrupper som arbetar i film- och tv-branschen. På utländska film- och produktionsbolag blir det alltmer vanligt att engagera en Intimacy Coordinator som ”benar ut”, förbereder och på inspelningsplats arbetar tillsammans med regissören och övriga funktioner. Syftet är att inspelningen av scener som innehåller intimitet ska ske på ett strukturerat och förutsägbart sätt. Det bidrar till en tryggare arbetsmiljö för alla inblandande och lämnar därmed mer utrymme för berättandet och gestaltningen av intima scener.

Under föreläsningen berättar Ita O’Brien om sina erfarenheter som Intimacy Coordinator och Movement Director på scen och framför allt film. Hon går också igenom de Intimacy on Set Guide Lines som hon tagit fram. Genom att arbeta med guide lines kan teamet skapa en trygg, ömsesidig och förutsägbar situation i intima scener framför kameran.

Föreläsningen hålls på engelska, är kostnadsfri och vänder sig till främst till filmregissörer och skådespelare men andra yrkesgrupper i filmbranschen är välkomna i mån av plats. För som Ita säger: Intimitet, sex och nakenhet på film berör alla yrkesgrupper från manusförfattare till klippare.

Ita O’Brien arbetar som Intimacy Coordinater och Movement Director inom teater och film/tv sedan många år, bl a var hon anlitad vid inspelningen av Netflix-serien ”Sex Education”. Läs mer om Ita och hennes arbete på https://www.itaobrien.com/.

Föreläsningen är ett samarbete mellan Teaterförbundet för scen och films yrkesavdelningar Sveriges Filmregissörer (SFR), Skådespelaravdelningen,  Sveriges Scenkonstregissörer.

Plats
Bio Mauritz, Filmhuset Borgvägen 5, Stockholm

Datum
Söndag 19 maj 2019

Tid
13.00-16.00

Ansök senast 5 maj 2019 på Teateralliansens hemsida.