Biografavdelningen

Välkommen till yrkesavdelningen för biografanställda. Vi arbetar med frågor som är viktiga för dig i yrket. Vilka frågor vi ska fokusera på framöver är upp till dig och de andra medlemmarna i yrkesavdelningen.
Kontakta styrelsen om du vill veta mer.

Vilka yrkesgrupper som ingår i din yrkesavdelning ser du här. Läs merBiljettförsäljare/bio, BiografmaskinistOch övriga biografanställda[/expand

Mer om stöd i yrket och arbetslivet
Här under ser du mer om vad Teaterförbundet gör för att stödja dig i yrket och arbetslivet.

Ditt kollektivavtal
I kollektivavtalet ser du vad som gäller ifråga om exempelvis lön, arbetstider, semester, vid sjukdom och föräldraledighet.
Du hittar Teaterförbundets kollektivavtal här. Där kan du också läsa vilka arbetsgivare som omfattas av respektive kollektivavtal.

Rådgivning
Du kan få råd och hjälp från medlemsrådgivningen. I vissa lägen kan du beviljas rättshjälp. Kontakta Teaterförbundets medlemsrådgivning.

Facklig utbildning
Teaterförbundet har fackliga utbildningar i en rad ämnen. Aktuella kurser hittar du under På gång. 
Du kan också lära mer om Teaterförbundet och om fackligt arbete i Teaterförbundets webbkurs för förtroendevalda, som är öppen för alla. Den hittar du här.

Bra att veta
Du som är anställd på en biograf kan bli medlem i Teaterförbundet, oavsett vilken anställningsform du har. Både du som arbetar heltid och du som jobbar extra samtidigt som du till exempel studerar kan vara med.
Du vet väl att du som har en inkomst på under 72 000 kr/år från bio kan vara medlem i Teaterförbundet för bara 55 kr per månad? Ta kontakt med Medlemsservice så får du veta mera!

Kontakta din yrkesavdelning

DU TILLHÖR YRKESAVDELNING 117

Kontakt (Förtroendevalda):
biografavdelningen@gmail.com

Teaterförbundets kansli, Medlemsrådgivningen:
Telefon 08 441 13 00, epost jour@teaterforbundet.se

Kontakta din yrkesavdelning